ßßß Cookit - przepis na Dorada

Dorada

nazwa

Wykonanie

Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Dorada ›
Dorada
- (łac. Sparus aurata), wyśmienita morska ryba o białym, niskokalorycznym mięsie. Wyróżnia się jej trzy odmiany: królewska, różowa i szara. Doradę można przyrządzać na grillu, piec, faszerować, gotować oraz smażyć.
Zobacz nasze przepisy na doradę .
fot: 123rf.com
Gość, 27 listopada 2010 - 13:48
Zobacz także
Brunoise
Bryndza
Klarowanie bulionu
Far breton
English? Loading Google Translator...
Witaj
Witaj na moim blogu!
Jeżeli cenisz kuchnię
prawdziwą, naturalną i bez
pośpiechu, to ArtKulinaria
są miejscem właśnie dla Ciebie.
Zapraszam, Renata
Zostańmy w kontakcie
Ostatnie wpisy
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny
Krem z karotki z grzankami żytnimi
W poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod kokosową kruszonką
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012
Tagi
więcej tagów
Reklama w internecie
Źródło:http://artkulinaria.pl/twoja-kuchnia/slownik-pojec/dorada