Wykonanie
Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Dorada ›Dorada

- (łac. Sparus aurata), wyśmienita
morska ryba o
białym, niskokalorycznym
mięsie. Wyróżnia się jej trzy odmiany: królewska, różowa i szara. Doradę można przyrządzać na grillu, piec, faszerować, gotować oraz smażyć.Zobacz nasze przepisy na doradę .fot: 123rf.com

Gość, 27 listopada 2010 - 13:48Zobacz także

Brunoise
BryndzaKlarowanie
bulionu
Far bretonEnglish? Loading Google Translator...WitajWitaj na moim blogu!Jeżeli cenisz kuchnięprawdziwą, naturalną i bezpośpiechu, to ArtKulinariasą miejscem właśnie dla Ciebie.Zapraszam, RenataZostańmy w
kontakcieOstatnie wpisyMądre, piękne i gotują - projekt kulinarnyKrem z karotki z grzankami żytnimiW poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod
kokosową kruszonką10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012Tagiwięcej tagówReklama w internecie