Wykonanie
Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Blanszowanie ›Blanszowaniekrótkie obgotowywanie – przede wszystkim warzyw w celu delikatnego ich zmiękczenia, z zachowaniem chrupkości i składników odżywczych. Proces blanszowania powinien być przerwany szybko poprzez zanurzenie warzyw w bardzo zimnej wodzie. Blanszowanie
cebuli,
pora lub
czosnku niweluje ich ostry smak.Gość, 10 maja 2010 - 13:24Zobacz także
FigaGlacer

Persillade
FetaEnglish? Loading Google Translator...WitajWitaj na moim blogu!Jeżeli cenisz kuchnięprawdziwą, naturalną i bezpośpiechu, to ArtKulinariasą miejscem właśnie dla Ciebie.Zapraszam, RenataZostańmy w
kontakcieOstatnie wpisyMądre, piękne i gotują - projekt kulinarnyKrem z karotki z grzankami żytnimiW poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod
kokosową kruszonką10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012Tagiwięcej tagówReklama w internecie