ßßß Cookit - przepis na Blanszowanie

Blanszowanie

nazwa

Składniki

Wykonanie

Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Blanszowanie ›
Blanszowanie
krótkie obgotowywanie – przede wszystkim warzyw w celu delikatnego ich zmiękczenia, z zachowaniem chrupkości i składników odżywczych. Proces blanszowania powinien być przerwany szybko poprzez zanurzenie warzyw w bardzo zimnej wodzie. Blanszowanie cebuli, pora lub czosnku niweluje ich ostry smak.
Gość, 10 maja 2010 - 13:24
Zobacz także
Figa
Glacer
Persillade
Feta
English? Loading Google Translator...
Witaj
Witaj na moim blogu!
Jeżeli cenisz kuchnię
prawdziwą, naturalną i bez
pośpiechu, to ArtKulinaria
są miejscem właśnie dla Ciebie.
Zapraszam, Renata
Zostańmy w kontakcie
Ostatnie wpisy
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny
Krem z karotki z grzankami żytnimi
W poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod kokosową kruszonką
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012
Tagi
więcej tagów
Reklama w internecie
Źródło:http://artkulinaria.pl/twoja-kuchnia/slownik-pojec/blanszowanie