Wykonanie
Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ ›
Anchois ›
Anchois
to inaczej
sardela, Engraulis encrasicholus, bardzo aromatyczna i słona
ryba morska z rodziny śledziowatych. Świeże
anchois można smażyć lub marynować. Najpopularniejsze są solone, w zalewie, konserwowane – idealne jako dodatek do pizzy,
makaronów,
sosów i farszów.fot: 123rf.com

Gość, 17 października 2011 - 14:30Zobacz także

Śniadanie angielskie

Brunoise

Rillettes
FetaEnglish? Loading Google Translator...WitajWitaj na moim blogu!Jeżeli cenisz kuchnięprawdziwą, naturalną i bezpośpiechu, to ArtKulinariasą miejscem właśnie dla Ciebie.Zapraszam, RenataZostańmy w
kontakcieOstatnie wpisyMądre, piękne i gotują - projekt kulinarnyKrem z karotki z grzankami żytnimiW poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod
kokosową kruszonką10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012Tagiwięcej tagówReklama w internecie