ßßß Cookit - przepis na Anchois

Anchois

nazwa

Składniki

Wykonanie

Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Anchois
Anchois
to inaczej sardela, Engraulis encrasicholus, bardzo aromatyczna i słona ryba morska z rodziny śledziowatych. Świeże anchois można smażyć lub marynować. Najpopularniejsze są solone, w zalewie, konserwowane – idealne jako dodatek do pizzy, makaronów, sosów i farszów.
fot: 123rf.com
Gość, 17 października 2011 - 14:30
Zobacz także
Śniadanie angielskie
Brunoise
Rillettes
Feta
English? Loading Google Translator...
Witaj
Witaj na moim blogu!
Jeżeli cenisz kuchnię
prawdziwą, naturalną i bez
pośpiechu, to ArtKulinaria
są miejscem właśnie dla Ciebie.
Zapraszam, Renata
Zostańmy w kontakcie
Ostatnie wpisy
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny
Krem z karotki z grzankami żytnimi
W poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod kokosową kruszonką
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012
Tagi
więcej tagów
Reklama w internecie
Źródło:http://artkulinaria.pl/twoja-kuchnia/slownik-pojec/anchois