Wykonanie
Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Lokum ›Lokum

tureckie
słodycze, zwane również rachatłukum, a w
języku angielskim - turkish delight . Wykonane głównie z
cukru i glukozy, aromatyzowane i barwione posiadają kształt sześcianów, obficie posypanych
cukrem pudrem. Często posiadają dodatek posiekanych
orzechów laskowych,
migdałów i
pistacji. Zachodnia wersja lokum ma miękką, galaretowatą i ciągliwą konsystencję.fot: istockphoto.com

Renata Targosz, 26 sierpnia 2010 - 12:24Zobacz także

GanacheGlacer
Feta
RolmopsEnglish? Loading Google Translator...WitajWitaj na moim blogu!Jeżeli cenisz kuchnięprawdziwą, naturalną i bezpośpiechu, to ArtKulinariasą miejscem właśnie dla Ciebie.Zapraszam, RenataZostańmy w
kontakcieOstatnie wpisyMądre, piękne i gotują - projekt kulinarnyKrem z karotki z grzankami żytnimiW poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod
kokosową kruszonką10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012Tagiwięcej tagówReklama w internecie