ßßß Cookit - przepis na Lokum

Lokum

nazwa

Składniki

Wykonanie

Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Lokum ›
Lokum
tureckie słodycze, zwane również rachatłukum, a w języku angielskim - turkish delight . Wykonane głównie z cukru i glukozy, aromatyzowane i barwione posiadają kształt sześcianów, obficie posypanych cukrem pudrem. Często posiadają dodatek posiekanych orzechów laskowych, migdałów i pistacji. Zachodnia wersja lokum ma miękką, galaretowatą i ciągliwą konsystencję.
fot: istockphoto.com
Renata Targosz, 26 sierpnia 2010 - 12:24
Zobacz także
Ganache
Glacer
Feta
Rolmops
English? Loading Google Translator...
Witaj
Witaj na moim blogu!
Jeżeli cenisz kuchnię
prawdziwą, naturalną i bez
pośpiechu, to ArtKulinaria
są miejscem właśnie dla Ciebie.
Zapraszam, Renata
Zostańmy w kontakcie
Ostatnie wpisy
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny
Krem z karotki z grzankami żytnimi
W poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod kokosową kruszonką
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012
Tagi
więcej tagów
Reklama w internecie
Źródło:http://artkulinaria.pl/twoja-kuchnia/slownik-pojec/lokum