ßßß
Kolejny przepis na danie z grilla.Tym razem trochę indyjskie smaki. Jeśli lubicie curry na pewno szaszłyki przypadną Wam do gustu. Mięso jest bardzo aromatyczne i soczyste - pyszne.A przepis ? Przepis jak zawsze prosty, nawet bardzo.Ja używam pasty tikka masala firmy Patak's - chyba najlepsza jakiej próbowałam, ale możecie użyć dowolnej a nawet przygotować ją sami ( tutaj przepis od Jamie'go Olivera ).
Składniki:* 2 piersi z kurczaka,* 1 papryka np czerwona,* 1/2 małej cukinii,* 1-2 czerwone cebule,* 1 czubata łyżka pasty tikka masala ( polecam Patak's ),* patyczki do szaszłyków, namoczone,
Przygotowanie :Piersi z kurczaka pokrój na równe kawałki mniej więcej 1.5 cm na 1.5 cm. Przełóż do miski i wymieszaj z pasta tikka. Przykryj i odstaw do lodówki na minimum godzinę ( najlepiej na noc ).Przed samym przygotowaniem szaszłyków pokrój warzywa.Paprykę w dużo kostkę, cukinię w 1 cm plasterki ( chyba, że jest duża to w mniejsze kawałki ), cebulę w ósemki.Mięso razem z warzywami nadziewaj na patyczki ( kolejność nie ma znaczenia ).Gotowe szaszłyki układaj na średnio rozgrzanym grillu i piecz około 15-20 minut, od czasu do czasu przewracając.Świetnie smakują z sosem czosnkowym ;)