ßßß
Dyniowe kopytka chodzily mi po glowie od dawna i prawdę mówiąc przygotowałam je już jakiś czas temu. Natłok obowiązków, brak komputera i całe zamieszanie sprawiły, że blog poszedł trochę w odstawkę. Obiecuje poprawę i zapraszam Was do wypróbowania tego na prawdę prostego przepisu na pyszne kopytka.Ja swojepodałam z masłem czosnkowym ale świetne są z masłem z szałwią :)Na blogu zbajdziecie także przepis na tradycyjne kopytka oraz kopytka z koperkiem .I couldn't stop thinking about pumpkin dumplings for a long time and to be honest I prepared them already some time ago. Lots of responsibilities, lack of working computer and all the fuss made the blog went to a backstage. I promise to improve and I invite you to try this really simple recipe for delicious pumpkin dumplings.I served mine with garlic butter but dumplings taste great with sage butter too :)On my blog you can find recipes for traditional polish dumplings and dumplings with dill also ( both recipes are in polish only but you can use translator button on the right top corner ).
Składniki :* 500 g ziemniaków,* 500 g dyni,*1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej,* 1 jajko,* 200 g mąki ziemniaczanej,* 400 g mąki pszennej + do podsypania,Ingredients :* 500 g potatoes,* 500 g pumpkin,* 1/2 tsp nutmeg,* 1 egg,* 200 g potato flour,* 400 g flour + some for dusting,
Przygotowanie :Dynie i ziemniaki obierz,umyj i pokrój na kawałki.Przełóż do garnka, dodaj łyżeczkę soli, zalej wodą i gotuj około 30 minut ( do czasu aż dynia i ziemniaki będą miękkie ).Odcedź i odparuj, odstaw do ostygnięcia.Ubij dynie i ziemniaki na gładkie puree.Przełóż na blat dodaj jajko, gałkę muszkatołową, mąkę ziemniaczaną i większość mąki pszennej.Zagnieć ciasto podsypując mąką do czasu aż przestanie się kleić.Dziel ciasto na części wielkości pięści, formuj wałek i krój na skośne kawałki.Gotowe kopytka układaj na blacie posypanym mąką.W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli i oliwy. Wrzucaj kopytka partiami i gotuj przez 3-4 minuty od wypłynięcia.Wyłów sitkiem i przełóż do zimnej wody na kilka sekund, odcedź i ułóż na talerzu.Jeżeli nie jesz kopytek od razu przełóż je na tace i ostudź.Możesz je też zamrozić warto przedtem dodać łyżkę oliwy aby się nie skleiły.Preparation:Peel and wash pumpkins and potatoes and cut into pieces.Transfer to a saucepan, add a teaspoon of salt, cover with water and cook for about 30 minutes (until the pumpkin and potatoes are soft).Drain and evaporate, set aside to cool.Mash pumpkin and potatoes to a smooth puree.Place it on a clean table top, add egg, nutmeg, potato flour, and most of the flour.Knead the dough dusting flour until no longer sticky.Divide the dough into fist-sized portion, the forming roller and cut to the slanted pieces.Place them on the floured counter top.In a large pot boil water with a spoon of salt and olive oil. Drop batch of gnocchi ( portions depends of your pot size ) into the boiling water and cook for 3-4 minutes ( start counting when gnocchi are on top of the water ).Take out gnocchi using drainer and place them in a cold water for a few seconds, drain and put them on a plate.If you want to keep them for later place gnocchi on a big plate and allow to cool.You can also freeze them, it's worth add a tablespoon of oil before freezing that they don't stick together.