Wykonanie
Piątek z
rybą III.Kolejny fajny i bardzo bardzo prosty przepis na
rybę!Jeżeli nie macie pod ręką
flądry możecie użyć
soli lub innej
białej ryby :)Składniki :* 2 filety z
flądry ( ze skórą ),*
sól,
pieprz,* 1/2 szklanki
mąki,* 4 łyżki
oleju,* 2 łyżki
masła,* 1 łyżka
soku z cytryny,* 2 łyżki
natki pietruszkiPrzygotowanie :Filety opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.Przypraw
solą i
pieprzem, obtocz w
mące.Na patelni mocno rozgrzej
oliwę, połóż
rybę ( skórą do patelni ) i smaż 2 minuty, przewróć i smaż kolejne 2.Na tej samej patelni rozgrzej
masło, dodaj
sok z cytryny i
natkę pietruszki.Sosem polej
rybę :)Podawaj tak jak lubisz :) u mnie z ziemniaczkami w mundurkach,
groszkiem i
soją :)