Wykonanie
Takie
ziemniaki do fajny dodatek do
mięsa z rusztu i sałatki. Mocno
czosnkowe z wyciekającym
masełkiem i
natką. Można je upiec na grillu lub w piekarniku.Składniki:10 dużych
ziemniaków4 łyżki
masła1/2 pęczka
pietruszki3 ząbki
czosnkusólZiemniaki wyszorować szczoteczką i podgotować w osolonej wodzie około kwadransa. Następnie wystudzić i nożykiem naciąć rowki, w które będzie wkładane nadzienie.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z
masłem,
solą i posiekaną
natką pietruszki. Całkowicie wystudzone
ziemniaki nadziewać
masłem i owijać w papilotki z folii aluminiowej. Piec na grillu lub w piekarniku do miękkości, ale nie za długo, aby
masło się nie wytopiło.