ßßß Cookit - przepis na biszkoptowe babeczki z jeżynami

biszkoptowe babeczki z jeżynami

nazwa

Wykonanie

6 jajek
1/3 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
1/3 szklanki mąki krupczatki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
Z podanych składników wyrobić ciasto biszkoptowe. Foremki do tartaletek wysmarować masłem i obsypać mąką. Wylać do nich ciasto do 3/4 wysokości. Upiec na złoto.
200 ml śmietanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie zagęstnika do śmietany
kubek jeżyn
Śmietankę ubić z cukrem i zagęstnikiem. Szprycą rozprowadzić na biszkoptach odwróconych dnem do góry. Ułożyć jeżyny. Można posypać cukrem pudrem.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2013/08/biszkoptowe-babeczki-z-jezynami.html