Wykonanie
Składniki na dużą blaszkę:5
jajek4 1/2 szklanki
maki1 1/2 szklanki
cukru1 1/2 szklanki
oleju2 łyżeczki
cynamonu2 łyżki
kakao2 łyżeczki
sody4
gruszkiCałe
jajka ubic z
cukrem na puszysta masę, dodawac po trochę
olej i ubijać. Wsypac
makę i wszystkie sypkie składniki. Ciasto będzie bardzo gęste. Wyłozyć na blaszkę.
Gruszki obrac i pokroić na kawałki. Wyłożyć na ciasto i lekko docisnąć. Piec w temp. 175*C około 60 minut.Polewa:1/2 kostki
czekolady2 łyżki
mlekaszczypta
cynamonuCzekolade rozpuścić z
mlekiem i
cynamonem w kąpieli
wodnej. Ostudzone ciasto udekorować polewą.(częściowo wzorowałam się na przepisie na "amerykański" ze strony www. dotercooking.pl)