Klasyczna dwukolorowa piaskowa babka, z dodatkiem cytryny. Prosty i szybki przepis, idealny dla początkujących. Odkąd go wypróbowałam, nie używam innego.Składniki:4 jajka1 szklanka mąki3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 szklanka cukru1 kostka margaryny roztopionej i wystudzonej2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaskórka z cytryny i 2 łyżki soku z cytrynycukier waniliowyJajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać margarynę i ucierać ok 3 minuty. Wsypać mąki i proszek, dokładnie wymieszać łyżką. Podzielić ciasto na połowę. Do jednej dodać kakao, do drugiej cukier waniliowy, sok i skórkę z cytryny. Wylać do formy najpierw jasne, a później ciemne ciasto. Piec ok 60 minut w 170*C. Jeśli za szybko zacznie się zapiekać od góry, przykryć folią aluminiową. Ostudzić na kratce i posypać cukrem pudrem.Przepis pochodzi ze strony pychaciasta.bloog.pl