ßßß
Składniki :1 kg świeżej chudej karkówkimarynata :1 łyżka słodkiej papryki1 łyżeczka chilli3 ząbki czosnku1 łyżeczka cukru2 łyżki soli peklowej1/2 łyżeczki mielonego kminku1 łyżeczka suszonego, otartego tymianku3 łyżki oleju
Karkówkę kroimy w średniej grubości plastry . W miseczce mieszamy składniki na marynatę , wyciśnięty praską czosnek , paprykę słodką , chilli , cukier , sól peklową , kminek, tymianek i olej . Mieszamy , do rozpuszczenia cukru i soli . Powstałą marynatą nacieramy mięso , wkładamy je do woreczka , wlewamy resztę marynaty , zamykamy woreczek i wkładamy na noc do lodówki . Następnego dnia rozpalamy grilla i grillujemy na wolnym ogniu ..pod chmurką , w pachnącym ziołami ogrodzie…mniam 😉