Wykonanie
Quesadillas już gościła w mojej kuchni, jednak troszkę w innym wydaniu, mianowicie z
kurczakiem. Dzisiejsza doskonała na przekąskę, podobno genialna w smaku :) Każdy poradzi sobie z jej przygotowaniem, coś na ząb, coś na szybko, Polecam!
Składniki:2 placki tortilli1 mały
pomidor4 garście startego
żółtego sera1 mała
cebulawędlina (u mnie podsmażone wcześniej
salami)4 garście poszatkowanej
kapusty pekińskiejszczypta
soli3 szczypty
pieprzu kolorowegoWykonanie:
Pomidora kroimy w pół plastry,
cebulę w
pióra,
salami lub inną
wędlinę jeśli macie ochotę można wcześniej podsmażyć.Placek tortilli kładziemy na rozgrzaną patelnie, zmniejszamy ogień, następnie równomiernie obsypujemy startym
żółtym serem (połowę tego co macie).Rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni
kapustę pekińską, pokrojonego
pomidora,
cebulę,
salami, przyprawiamy i na górę dodajemy ponownie
starty ser.Przykrywamy drugą plackiem tortilli,Po 2 minutach przewracamy całość na drugą stronę, można pokrywką przykryć całość następnie odwrócić wszystko na pokrywkę i z pokrywki zsunąć na patelnię, smażymy jeszcze około 2-3 minut.Gotową przekąskę kroimy najlepiej kółkiem do pizzy.Samczego!