ßßß
Składniki:2 placki tortilli1 mały pomidor4 garście startego żółtego sera1 mała cebulawędlina (u mnie podsmażone wcześniej salami)4 garście poszatkowanej kapusty pekińskiejszczypta soli3 szczypty pieprzu kolorowego
Wykonanie:Pomidora kroimy w pół plastry, cebulę w pióra, salami lub inną wędlinę jeśli macie ochotę można wcześniej podsmażyć.Placek tortilli kładziemy na rozgrzaną patelnie, zmniejszamy ogień, następnie równomiernie obsypujemy startym żółtym serem (połowę tego co macie).Rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni kapustę pekińską, pokrojonego pomidora, cebulę, salami, przyprawiamy i na górę dodajemy ponownie starty ser.Przykrywamy drugą plackiem tortilli,Po 2 minutach przewracamy całość na drugą stronę, można pokrywką przykryć całość następnie odwrócić wszystko na pokrywkę i z pokrywki zsunąć na patelnię, smażymy jeszcze około 2-3 minut.Gotową przekąskę kroimy najlepiej kółkiem do pizzy.Samczego!