ßßß Cookit - przepis na Zupa Jagodowa

Zupa Jagodowa

nazwa

Wykonanie

Sezon jagodowy rozpoczęty! Jagodzianki w tym roku zaliczone, pierogi z jagodami także, czas na zupę jagodową. Możemy podawać ją na ciepło lub w formie chłodnika na zimno. Prosta i szybka w wykonaniu, możemy się przy jedzeniu u paskudzić (ja zawsze), ale warto!
Składniki:
300-350g jagód
litr wody
1 łyżka cukru (można dodać więcej jeśli uznacie taką potrzebę)
3-4 łyżki śmietany (u mnie 30%)
Wykonanie:
Jagody przebrane, opłukane wsypujemy do garnka, dodajemy cukier,
Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy jeszcze około 2-3 minuty,
W międzyczasie gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu,
Dodajemy śmietanę, zagotowujemy, podajemy z makaronem.
Źródło:http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2014/07/zupa-jagodowa.html