Racuchy uwielbiam pod każdą postacią;) Tym razem spróbowałam dodać karmelizowane truskawki w miodzie. W smaku rewelacyjne! Polecam!Składniki:Ciasto:serekwaniliowy - 350 gramówmleko - 1 szklankaJajko - 1 sztukacukier (można pominąć;) - 1 łyżkacukier waniliowy - 2 łyżeczkimąka - 2 szklankiproszek do pieczenia - 1 łyżeczkaKarmelizowane truskawki:truskawki - 450 gramówmiód - 4 łyżkiSmażenie:olej - 5 łyżekWykonanie :Mleko łączymy z serkiemwaniliowym i jajkiem. W drugiej misce mieszamy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Suche składniki wsypujemy do mokrych - mieszamy do uzyskania jednolitego gęstego ciasta. Odstawiamy, aby odpoczęło.Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na pół lub plasterki - jak lubicie. Miód wlewamy do rondelka, podgrzewamy po chwili wrzucamy truskawki. Karmelizujemy przez około 2 minuty.Placki smażymy na rozgrzanym tłuszczu (2 łyżki ciasta na jednego placka). Układamy gotowe racuchy na talerzu, a na wierzch kładziemy karmelizowane w miodzie truskawki.Smacznego;)