ßßß
 
            
         Składniki:(składniki na jedną porcje)Panga biała(filet) - 1 sztukaPomidor - 1 sztukabułka tarta - 1 i 1/2 szklankijajko(do ryby) - 1 sztukajajko( pomidor) - 1 szukasól - 2 szczyptypieprz( pomidor) - 1 szczyptaolej - 2 do 3 łyżek
Składniki:(składniki na jedną porcje)Panga biała(filet) - 1 sztukaPomidor - 1 sztukabułka tarta - 1 i 1/2 szklankijajko(do ryby) - 1 sztukajajko( pomidor) - 1 szukasól - 2 szczyptypieprz( pomidor) - 1 szczyptaolej - 2 do 3 łyżek Wykonanie:Pangę solimy, odstawiamy na kilka minut. W tym czasie przygotowujemy 2 głębokich talerzach jajka, w płytkich talerzach bułkę tartą. Rozkłócamy jajka. Panierujemy pangę, bułka - jajo - bułka, w ten sam sposób panierujemy pomidora uprzednio go przyprawiamy pieprzem. Pangę smażymy po około 10 minut z jednej strony. W połowie smażenia na drugiej patelni smażymy pomidory. Szybkie i bardzo proste danie;)Córce podałam z jej ulubionymi frytkami. Smacznego!
Wykonanie:Pangę solimy, odstawiamy na kilka minut. W tym czasie przygotowujemy 2 głębokich talerzach jajka, w płytkich talerzach bułkę tartą. Rozkłócamy jajka. Panierujemy pangę, bułka - jajo - bułka, w ten sam sposób panierujemy pomidora uprzednio go przyprawiamy pieprzem. Pangę smażymy po około 10 minut z jednej strony. W połowie smażenia na drugiej patelni smażymy pomidory. Szybkie i bardzo proste danie;)Córce podałam z jej ulubionymi frytkami. Smacznego!