Wykonanie
Pangę zwykle robię córce, gdyż ona nie chce na talerzu
ryby w całości. Woli filety, także nie
będę jej uszczęśliwiać np.
pstrągiem. Piekę jej
pange - białą. Tym razem jednak podałam ją, ze smażonymi
pomidorami.... tak tak panierowane smażone
pomidory.Rewelacyjny wynalazek, niestety to nie ja go wymyśliłam, zobaczyłam na jednym z blogów. Dzisiaj postanowiłam odszukać gdzie i Google prawdę powiedziało i Autorkę odnalazło jest nią Paula .
Składniki:(składniki na jedną porcje)
Panga biała(filet) - 1 sztuka
Pomidor - 1 sztuka
bułka tarta - 1 i 1/2 szklanki
jajko(do
ryby) - 1 sztuka
jajko(
pomidor) - 1 szuka
sól - 2 szczypty
pieprz(
pomidor) - 1 szczypta
olej - 2 do 3 łyżek
Wykonanie:
Pangę solimy, odstawiamy na kilka minut. W tym czasie przygotowujemy 2 głębokich talerzach
jajka, w płytkich talerzach
bułkę tartą. Rozkłócamy
jajka. Panierujemy
pangę,
bułka -
jajo -
bułka, w ten sam sposób panierujemy
pomidora uprzednio go przyprawiamy
pieprzem.
Pangę smażymy po około 10 minut z jednej strony. W połowie smażenia na drugiej patelni smażymy
pomidory. Szybkie i bardzo proste danie;)Córce podałam z jej ulubionymi frytkami. Smacznego!