ßßß Cookit - przepis na Panga panierowana ze smażonymi pomidorami podana

Panga panierowana ze smażonymi pomidorami podana

nazwa

Wykonanie

Pangę zwykle robię córce, gdyż ona nie chce na talerzu ryby w całości. Woli filety, także nie będę jej uszczęśliwiać np. pstrągiem. Piekę jej pange - białą. Tym razem jednak podałam ją, ze smażonymi pomidorami.... tak tak panierowane smażone pomidory.
Rewelacyjny wynalazek, niestety to nie ja go wymyśliłam, zobaczyłam na jednym z blogów. Dzisiaj postanowiłam odszukać gdzie i Google prawdę powiedziało i Autorkę odnalazło jest nią Paula .
Składniki:
(składniki na jedną porcje)
Panga biała(filet) - 1 sztuka
Pomidor - 1 sztuka
bułka tarta - 1 i 1/2 szklanki
jajko(do ryby) - 1 sztuka
jajko( pomidor) - 1 szuka
sól - 2 szczypty
pieprz( pomidor) - 1 szczypta
olej - 2 do 3 łyżek
Wykonanie:
Pangę solimy, odstawiamy na kilka minut. W tym czasie przygotowujemy 2 głębokich talerzach jajka, w płytkich talerzach bułkę tartą. Rozkłócamy jajka. Panierujemy pangę, bułka - jajo - bułka, w ten sam sposób panierujemy pomidora uprzednio go przyprawiamy pieprzem. Pangę smażymy po około 10 minut z jednej strony. W połowie smażenia na drugiej patelni smażymy pomidory. Szybkie i bardzo proste danie;)
Córce podałam z jej ulubionymi frytkami. Smacznego!
Źródło:http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2012/03/panga-panierowana-ze-smazonymi.html