ßßß
Cookit - przepis na Truskawki nadziane bitą śmietaną i posypane czekoladą.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Truskawki nadziane bitą śmietaną i posypane czekoladą.
Składniki
Truskawka
Śmietana kremówka
Cukier puder
Cukier waniliowy
Czekolada
Wykonanie
Dzisiaj będzie
truskawkowo
, chyba każdy z nas robił kiedyś
truskawki
ze śmietaną?Postanowiłam podać w/w
truskawki
w nieco inny sposób.Jest przy nich trochę zabawy, ale warto!Będziemy potrzebowali:
truskawki
świeże - 12sztuk
śmietana kremówka -
100gram
cukier puder
- 1 łyżka
cukier waniliowy
- 1 łyżeczka
czekolada
- 25 gramwykałaczki - 8sztukWykonanie:Zaczynamy od ubicia
śmietany
z
cukrem pudrem
i
cukrem waniliowym
. Wstawiamy do lodówki.
Truskawki
myjemy z szypułkami, odcinamy "czapeczkę" z 8
truskawek
wydrążamy środek, pozostałe
truskawki
przecinamy na połowę (wzdłuż)
czekoladę
trzemy na tarce o grubych oczkach, część dodajemy do
bitej śmietany
, delikatnie mieszamy na talerzu kładziemy przepołowione
truskawki
nabijamy na wykałaczki i
truskawki
na nie. Napełniamy dobrze schłodzoną ubitą
śmietanę
, posypujemy wiórkami
czekolady
. Na środek
daję
kleksa ze
śmietany
, gdy zjemy "nadziane"
truskawki
, te przepołowione maczamy w
śmietanie
i również ze smakiem zjemy.
Źródło:
http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2011/07/truskawki-nadziane-bita-smietana-i.html
Przepisy powiązane
Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?
Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?
Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?
Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?
Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?
Składniki powiązane (0)