Odchudzona i moim zdaniem zdecydowanie smaczniejsza wersjanajsłynniejszej kanapki świata.Grillowana pierś kurczaka, warzywa i pyszny sos musztrdowo-jogurtowyzamknięte w pełnoziarnistej bułce.Idealna propozycja na zdrowy i sycący posiłek.Cieplutko pozdrawiam wszystkich, którzy cierpliwie czekali na nowe przepisy :)Składniki: (na 2 burgery)niewielka pojedyńcza pierś z kurczaka2 spore liście sałaty1 pomidor1/2 kulki sera mozarellakiełkibrokuła (opcjonalnie)2 bułki pełnoziarnistesos4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego2 łyżeczki drobno posiekanej cebuli1 niewielki ogórek konserwowy1 łyżeczka musztardykilka kropli octujabłkowegosólmarynata do mięsa2 łyżki oleju roślinnego1 łyżeczka soku z cytryny1 łyżeczka papryki słodkiej1/2 łyżeczki papryki ostrej1/2 łyżeczki soliSposób wykonania:Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Przekroić wzdłuż na pół, a w razie potrzeby lekko rozbić.Składniki marynaty wymieszać. Mięso natrzeć marynatą i odstawić na 20 minut.W czasie gdy czekamy na mięso przygotować sos - składniki sosu wymieszać i doprawić solą.Kurczaka usmażyć na patelni grillowej.Piekarnik rozgrzaćdo temp. 180C. Bułki przekroić na pół. Wstawić do piekarnika na 3-5 minut (mają się podgrzać i być lekko chrupiące).Na bułce ułożyć sałatę, plastry pomidora, usmażonego kurczaka i plastry sera mozarella. Całośc obficie polać sosem i opcjonalnie posypać kiełkami.Smacznego :)