ßßß Cookit - przepis na Ciasto kasztanowe

Ciasto kasztanowe

nazwa

Wykonanie

Podobno same kasztany najlepiej smakują w Paryżu na placu Pigalle. Wprawdzie kasztan to owoc jesieni ale dostałam kilogram mąki z tego właśnie owocu i postanowiłam czym prędzej ją wykorzystać. Tak upiekłam ciasto kasztanowe. W smaku wyszło delikatne i lekko słodkie. Dużą zaletą tego ciasta jest to, że nie zawiera glutenu i śmiało mogą go jeść osoby uczulone.
Składniki:
450 g mąki kasztanowej
150 g jogurtu naturalnego
85 g cukru kryształu
1 łyżka miodu
120 g oleju
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka drożdży rozrobionych w 1 łyżce jogurtu naturalnego
3-4 szt. jabłek Szara Reneta
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (prócz jabłek) włóż do naczynia i połącz mikserem na gładką i jednolitą masę. Na sam koniec dodaj pokrojone w plasterki jabłka. Piecz w 180 st. C przez 45 minut.
Źródło:http://panipanidomu.pl/ciasto-kasztanowe