Wykonanie
Podobno same
kasztany najlepiej smakują w Paryżu na placu Pigalle. Wprawdzie
kasztan to
owoc jesieni ale dostałam kilogram
mąki z tego właśnie
owocu i postanowiłam czym prędzej ją wykorzystać. Tak upiekłam ciasto
kasztanowe. W smaku wyszło delikatne i lekko słodkie. Dużą zaletą tego ciasta jest to, że nie zawiera glutenu i śmiało mogą go jeść osoby uczulone.
Składniki:450 g
mąki kasztanowej150 g
jogurtu naturalnego85 g
cukru kryształu1 łyżka
miodu120 g
oleju3
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
drożdży rozrobionych w 1 łyżce
jogurtu naturalnego3-4 szt.
jabłek Szara RenetaPrzygotowanie:Wszystkie składniki (prócz
jabłek) włóż do naczynia i połącz mikserem na gładką i jednolitą masę. Na sam koniec dodaj pokrojone w plasterki
jabłka. Piecz w 180 st. C przez 45 minut.