Wykonanie
Czwartek to idealny dzień, aby zacząć planować weekend. Jak weekend to oczywiście spotkanie ze znajomymi, prywatka albo grill. Na każdą z tych okazji przyda się przegryzka, którą można wziąć do buzi na raz, i której przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu.
Idealnie sprawdzą się koreczki. Dlatego proponuję koreczkową wersję sałatki Caprese. Do jej przygotowania potrzebne będą:1 zielony
ogórek0,5 opakowania
pomidorków koktajlowych1 opakowanie
mozzarelli w małych kulkach0,5 opakowania
oliweksól,
pieprz,
zioła do smakuwykałaczki
Ogórka kroimy na talarki,
pomidorki na połówki.
Ogórka przyprawiamy
solą,
pieprzem i
ziołami.
Mozzarellę odsączamy z zalewy. Rozpoczynamy nabijanie,
ogórek służy za podstawkę, następnie
ser,
pomidor i
oliwka (mnie nie zmieściła się na wykałaczki, wiec rozsypałam je obok koreczków). Gotowe.Zależnie od upodobań można jeszcze całość skropić
oliwą z oliwek i
octem balsamicznym oraz przybrać
bazylią.