Wykonanie
« Krem
brokułowyUrlop »Zostało mi troszkę rosołu drobiowego i
zielonego groszku. Jak to połączyć? Zainspirowałam się przepisem z Kuchni. Nie przypuszczałam, że będzie tak dobre! Proporcje, składniki dostosowałam do swoich potrzeb.
Składniki:– szklanka
białego ryżu– pół puszki
groszku– 1- 1,5 l
bulionu–
cebula– 2 ząbki
czosnku– łyżka
masła–
sól i
pieprzNa patelni szklimy posiekaną
cebulkę i
czosnek, następnie dodajemy
ryż. Gdy będzie złocisty, wlewamy
bulion, aby zakrywał podsmażane składniki. Kiedy
ryż go wchłonie, dodajemy kolejne łyżki rosołu. Robimy to do momentu, aż
ryż będzie miękki. Pod koniec wrzucamy
groszek i doprawiamy
solą i
pieprzem.Smacznego!PS. Wyjeżdżam na wakacje. Zawieszam działalność na tydzień, dwa. Mam nadzieję, że przywiozę nowe smaki i masę zdjęć! Co warto zjeść w Egipcie?