Wykonanie
Miłośników zupy cebulowej jest niewielu. Ci, którzy mówią, że jej nie lubią, albo jeszcze jej w ogóle nie jedli, albo nie spróbowali żadnej dobrej wersji.Moi nastoletni siostrzeńcy pokochali zupę
cebulową podczas ostatnich wakacji nad morzem. Spróbowałam dogonić tamtejszy ideał... Mówią, że jestem blisko :)Inspiracja z magazynu Apetyt :)
Składniki:3 łyżki
masła6 dużych
cebul2 ząbki
czosnku1,5 l
bulionu2 łyżki
mąki tortowej
sólpieprzSposób przygotowania:W garnku roztop masło/ DOdaj pokrojoną w cienkie paseczki
cebulę. Dokładnie wymieszaj i przykryj. Duś około 15 minut na średnim ogniu.
Cebula musi być miękka. Dodaj posiekany
czosnek i zwiększ ogień.
Cebula powinna lekko zbrązowieć. Dodaj
mąkę i szybko podsmaż. Następnie wlej
bulion i gotuj przez 15-20 minut. Dopraw
solą i
pieprzem.Zupę możesz podać z grzankami czosnkowymi.