ßßß
Składniki:1 szklanka ugotowanego białego ryżu1 dojrzała morela lub brzoskwinia1 banan1 łyżka wiórek kokosowych3 łyżki śmietanki 30%1 łyżeczka płynnego miodu, np. lipowego1 łyżeczka kakaoPrzygotowanie:Uwaga - ryż powinien być wcześniej ugotowany i schłodzony w lodówce.Do ryżu dodajemy śmietankę, mieszamy dokładnie łyżką. Następnie dodajemy 1 łyżeczkę miodu, mieszamy. Ryż dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżeczkę kakao, mieszamy aż składniki się dokładnie połączą.Kakaowy ryż układamy w pucharku, na wierzch nakładamy ryż śmietankowy.Do misy blendera wkładamy obraną ze skórki nektarynkę (lub brzoskwinię), pociętego banana i łyżkę wiórków kokosowych. Wszystko razem miksujemy.Tak przygotowany mus kokosowo-owocowy układamy na białej warstwie ryżowej.Podajemy od razu.
Smacznegośroda, 12 sierpnia 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog