ßßß Cookit - przepis na pieczeń z łopatki wieprzowej

pieczeń z łopatki wieprzowej

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA MIĘSNE
pieczeń z łopatki wieprzowej
Polecam przepis na pieczeń z łopatki wieprzowej:
Produkty:
1.5 kg łopatki bez kości
5 ząbków czosnku
papryka ostra i słodka,pieprz świeżo zmielony.,tymianek
sól
sos sojowy
olej
Wykonanie:
Przyprawy z solą dokładnie mieszamy..tn.1 łyżka papryki słodkiej,pieprzu,tymianku oraz 1/2 łyżeczki ostrej papryki z dwoma łyżkami sosu sojowego oraz 1/2 szklanki oleju ,
Opłukane i wysuszone mięso nakłuwamy nożem i w otwory wkładamy 1/3 ząbka czosnku..szpikujemy mięso na całej powierzchni..nacieramy przyprawami z solą oraz sosem sojowym i olejemy..
Wkładamy do miski,przykrywamy i odstawiamy na minimum 12 h, obracając od czasu do czasu .by na całej powierzchni mięso równomiernie przeniknęło marynatą..
Wykładamy mieso ,godzinę przed pieczeniem,by nabrało temperatury pokojowej..
Nagrzewamy piekarnik do 200 stonki i pieczemy przez około 15-20 minut przewracamy na drugi „boczek”
i pieczemy analogiczną ilość czasu..Nastepnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni nastawiając piekarnik na 1.5 h..podlewamy wytworzonym sosem oraz wodą w celu póżniejszego wykonania sosu..
Podajemy z ziemniakami oraz surówkami..
Powiązany przepis:
makaron z truskawkami
sałatka z pomidorów i kiszonych ogórków z tabasco
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/pieczen-z-lopatki-wieprzowej