ßßß
Polecam przepis na pieczeń z łopatki wieprzowej:Produkty:1.5 kg łopatki bez kości5 ząbków czosnkupapryka ostra i słodka,pieprz świeżo zmielony.,tymianeksólsos sojowyolejWykonanie:Przyprawy z solą dokładnie mieszamy..tn.1 łyżka papryki słodkiej,pieprzu,tymianku oraz 1/2 łyżeczki ostrej papryki z dwoma łyżkami sosu sojowego oraz 1/2 szklanki oleju ,Opłukane i wysuszone mięso nakłuwamy nożem i w otwory wkładamy 1/3 ząbka czosnku..szpikujemy mięso na całej powierzchni..nacieramy przyprawami z solą oraz sosem sojowym i olejemy..Wkładamy do miski,przykrywamy i odstawiamy na minimum 12 h, obracając od czasu do czasu .by na całej powierzchni mięso równomiernie przeniknęło marynatą..Wykładamy mieso ,godzinę przed pieczeniem,by nabrało temperatury pokojowej..Nagrzewamy piekarnik do 200 stonki i pieczemy przez około 15-20 minut przewracamy na drugi „boczek”i pieczemy analogiczną ilość czasu..Nastepnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni nastawiając piekarnik na 1.5 h..podlewamy wytworzonym sosem oraz wodą w celu póżniejszego wykonania sosu..Podajemy z ziemniakami oraz surówkami..Powiązany przepis:makaron z truskawkamisałatka z pomidorów i kiszonych ogórków z tabascoWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy