Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEpieczeń z
łopatki wieprzowej
Polecam przepis na pieczeń z
łopatki wieprzowej:Produkty:1.5 kg
łopatki bez kości5 ząbków
czosnkupapryka ostra i słodka,
pieprz świeżo zmielony.,
tymianeksólsos sojowyolejWykonanie:
Przyprawy z
solą dokładnie mieszamy..tn.1 łyżka
papryki słodkiej,
pieprzu,
tymianku oraz 1/2 łyżeczki
ostrej papryki z dwoma łyżkami
sosu sojowego oraz 1/2 szklanki
oleju ,Opłukane i wysuszone
mięso nakłuwamy nożem i w otwory wkładamy 1/3 ząbka
czosnku..szpikujemy
mięso na całej powierzchni..nacieramy
przyprawami z
solą oraz
sosem sojowym i olejemy..Wkładamy do miski,przykrywamy i odstawiamy na minimum 12 h, obracając od czasu do czasu .by na całej powierzchni
mięso równomiernie przeniknęło marynatą..Wykładamy
mieso ,godzinę przed pieczeniem,by nabrało temperatury pokojowej..Nagrzewamy piekarnik do 200 stonki i pieczemy przez około 15-20 minut przewracamy na drugi „boczek”i pieczemy analogiczną ilość czasu..Nastepnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni nastawiając piekarnik na 1.5 h..podlewamy wytworzonym sosem oraz
wodą w celu póżniejszego wykonania sosu..Podajemy z
ziemniakami oraz surówkami..Powiązany przepis:
makaron z
truskawkamisałatka z
pomidorów i
kiszonych ogórków z
tabascoWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
