Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEpapryka faszerowana z
mięsem i
pieczarkamiProdukty:4 duże
czerwone papryki1/3 szklanki
ryżu1/2 kg
mięsa mielonego4-5
pieczarek2
papryki czerwone1
cebula2
pomidory1/4
cukini1/4
masłaolej do smażenia
sól.
pieprz.
pieprz cayenne.
tymianek,
papryka czerwona słodkaWykonanie:
Mięso wrzucamy na patelnie i na wolnym ogniu smażymy.Po około 15 minutach dodajmy
ryż i smażymy dolewając
wodę systematycznie , by powoli wnikało w
ryż,często mieszając..tak smażymy około 15 minut .
cebule ,
paprykę pieczarki.kroimy .na rozgrzaną patelnie wrzucamy
cebulę aż do zeszklenia,dodajemy pokrojone
pieczarki,
cukinię oraz
paprykę i smażymy do miekkosci..na wolnym ogniu..dodajemy
sól.
pieprz ,
cayenne.
tymianek.
papryki oraz pokrojone
pomidory..przesmażamy chwilkę..do patelnie z
mięsem i
ryżem przekładamy przesmażone warzywa z
przyprawami ..smażymy razem około 5 minut ..farsz musi być pikantny z nutą
ziół.
Paprykom obcinamy kapelusze.i wkładamy farsz..przykrywamy kapeluszem ,ściśle układamy w naczyniu żaro..dodajmy
masło. przykrywamy .wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 50 minut..Podajemy z
pieczywem..Można dodać inne
przyprawy np.
zioła które Panstwo lubicie..Niemniej potrawa jest bardzo smaczna.choć nieco czasochłonna..Moja autorska :)..Powiązany przepis:gołąbki z
cukinią – wegetariańskieWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy