ßßß

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:4 kotlety wołowe /ligawa/1-2 cebule2-3 ząbki czosnkupapryka łagodna. ostra. pieprz. sólolej do smażenia2-3 łyżki mąkiWykonanie:Kotlety lekko rozbijamy /ja rozdusiłam dłonią /.Kotlety obtaczamy w paprykach.pieprzu soli oraz czosnku przeciśniętego przez praskę./Jak na załączonym zdjęciu/.oblewamy oliwą i wstawiamy do lodówki na minimum 4 h.Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kotlety i na średnim ogniu obsmażamy na rumiano z obu stron.podlewamy wodą i dusimy 30 minut,pod przykryciem..cebulę kroimy w piórka i dodajemy do bitek ..dusimy następne 30 minut../kontrolujemy ilość płynu dolewając ewentualnie wodę.Do kubka z nalewamy 1/2 wody i dodajemy mąkę. mieszamy mikserem. Nastepnie wlewamy do bitek jednocześnie rozprowadzając rózgą sos .Podajmy z kluskami śląskimi i kapustą kiszoną lub czerwoną.. (przepis podany osobno)Powiązany przepis:jajko smażone na boczkukluski śląskieWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy