Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEbitki wołowe tradycyjne


Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:4 kotlety wołowe /ligawa/1-2
cebule2-3 ząbki
czosnkupapryka łagodna. ostra.
pieprz.
sólolej do smażenia2-3 łyżki
mąkiWykonanie:Kotlety lekko rozbijamy /ja rozdusiłam dłonią /.Kotlety obtaczamy w paprykach.
pieprzu soli oraz
czosnku przeciśniętego przez praskę./Jak na załączonym zdjęciu/.oblewamy
oliwą i wstawiamy do lodówki na minimum 4 h.Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kotlety i na średnim ogniu obsmażamy na rumiano z obu stron.podlewamy
wodą i dusimy 30 minut,pod przykryciem..
cebulę kroimy w piórka i dodajemy do bitek ..dusimy następne 30 minut../kontrolujemy ilość płynu dolewając ewentualnie
wodę.Do kubka z nalewamy 1/2
wody i dodajemy
mąkę. mieszamy mikserem. Nastepnie wlewamy do bitek jednocześnie rozprowadzając rózgą sos .Podajmy z kluskami śląskimi i
kapustą kiszoną lub czerwoną.. (przepis podany osobno)Powiązany przepis:
jajko smażone na
boczkukluski śląskieWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
