ßßß

Uwielbiam kokosy i kiedy tylko trafiłam na ten przepis musiałam go sprawdzić. Nie pożałowałam - ciasto wyszło intensywnie kokosowe i jak na babkę dość mokre. Zdecydowanie odpowiadają mi te smaki. Przepis pochodzi ze strony Magda Kucharzy .Składniki:2 szklanki mąki1 szklanka cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaopakowanie budyniu śmietankowego1 szklanka wiórków kokosowych1 mleko kokosowe (400 ml)3 jajka0,5 szklanki olejuUbijamy jajka. Dodajemy do nich cukier i miksujemy. Następnie dodajemy pozostałe mokre składniki: mleko kokosowe i olej. W oddzielnej misce mieszamy ze sobą suche składniki i następnie łączymy je z mokrymi dobrze miksując. Przekładamy masę do foremki do babki z kominem i pieczemy w temperaturze 170 st. C przez ok. 50 minut (do suchego patyczka). Ciasto można ozdobić polewą czekoladową ale u mnie miało być ono na podróż więc żeby się łatwiej jadło posypałam jedynie wiórkami kokosowymi. Smacznego! :)