Wykonanie
To pierwszy taki migawkowo-wspominkowy post na smakociowym blogu. Pewnie spotkaliście się z podobnymi podsumowaniami już gdzieś, czy to cotygodniowymi czy z mniej określonego okresu czasu. Kilkanaście zdjęć i krótki komentarz. Postanowiłam sprawdzić, jak taka konwencja postu sprawdzi się u mnie i przede wszystkim czy przypadnie Wam do gustu. Więcej zdjęć możecie oglądać na moim instagramowym profilu. Świeża dostawa częściej niż na blogu ;)
Październikowe wypieki:1. Sernikobrownie z musem
truskawkowym, które przyniosłam do pracy dzień przed urodzinami.2. Prosty i pyszny sernik z musem ze
śliwek, które płakały z lodówki, żeby je zjeść.3. Nie wyobrażam sobie jesieni bez
jabłkowego crumble - tym razem dorzuciłam też
śliwki i
gruszki.2. Kruchy placek z musem
figowo-
jabłkowym z fig, które przywiozłam z wakacji w Chorwacji .
Co słychać na talerzu:1. Uwielbiam na śniadanie serwować sobie dania z
jajek - np. omlet na
bułce .2. Kolejne jajeczne śniadanie: idealnie ugotowane
jajko na półmiękko !3. Improwizowana
sałatka do pracy: w składzie tortellini,
pomidor, prażony
słonecznik i chrupki
boczek.4. Niezdrowe nocne przekąski - bo trzeba coś podjeść w czasie serialowego seansu.
Smaki w szklance:1. Znacie Wostok? W swoim ulubionym " sklepie osiedlowym " trafiłam ostatnio na nowy,
estragonowo-
imirowy, smak tego
napoju. Pycha!2. W tym samym sklepie zaopatruję się też w smakowite cydrowe wynalazki np.
gruszkowy Sherwood.
Na koniec:1. Ryjek z łowami z grzybobrania.2. Urodzinowy prezent, który podglądałam przed wręczeniem - oczywiście Jamie !Więcej zdjęć do obejrzenia tutaj:Zapraszam Was też do śledzenia mojego profilu na Twitterze, gdzie ostatnio nieco się uaktywniłam :)Obserwuj @Smakocie