ßßß

Składniki:ciasto na pizzę wg tego przepisu,ok. 100 g gorgonzoli,ok. 50 g startej mozzarelli,garść orzechów włoskich10 dużych plastrów cukinii,1 mała młoda cebula,3 łyżeczki płynnego miodu np. akacjowego,2 gałązki rozmarynu.
Przygotowanie:Ciasto na pizzę przygotowujemy jak w tym przepisie. Po wyrośnięciu układamy je na blaszce wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej olejem.Na wierzchu układamy plastry cukinii i pokrojoną w krążki cebulę. Następnie układamy kawałki gorgonzoli i mozzarellę.Na wierzchu wysypujemy orzechy włoskie, posiekany rozmaryn i ostrożnie polewamy miodem całą powierzchnię pizzy. Całość można jeszcze posolić do smaku.Pizzę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni w funkcji termoobiegu i piec około 15-20 minut (w zależności od grubości ciasta). Pizza powinna być przyrumieniona na brzegach.Smacznego!