ßßß Cookit - przepis na Czosnek kiszony

Czosnek kiszony

nazwa

Wykonanie

Najprostszym sposobem ukiszenia czosnku o tej porze roku jest wykorzystanie zalewy z ogórków, które już ukisły i mamy właśnie pozostałą zalewę.Szkoda jej wylewać :)
Obieramy czosnek, układamy w małych słoiczkach i zalewamy płynem .
Składniki :
czosnek
zalewa z ogórków kiszonych
Przygotowanie:
Po ułożeniu obranego czosnku w słoiczkach wlewamy zalewę, przykrywamy czystymi dekielkami i pozostawiamy w ciemnym, wpierw ciepłym miejscu, potem może być chłodne
Trzeba kilka tygodni by czosnek był dobry do spożycia
Zaletą takiego czosnku jest brak jego specyficznego zapachu, ale smak pozostaje :)
Może być świetnym dodatkiem do kanapek.
Źródło:http://prostepotrawy.blogspot.com/2013/02/czosnek-kiszony.html