ßßß Cookit - przepis na Śledź po kaszubsku

Śledź po kaszubsku

nazwa

Wykonanie

Kolejny pomysł na takie śledzie ..znalazłam tutaj .
6 filetów ze śledzia
2 cebule
słoiczek koncentratu pomidorowego 200g
ketchup pikantny (1 czubata łyżka - do smaku)
mały słoik papryki konserwowej (ok 300g)
1 łyżeczka miodu
słodka papryka Rafex
szczypta pieprzu
olej do podsmażenia
Filety śledziowe w razie potrzeby wymoczyć. Następnie pokroić w paski. Cebulę kroimy w paski i usmażyć na oleju na złoty kolor, dodać pokrojoną w kostkę paprykę.Dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup, miód i podsmażyć całość około 5 minut. Doprawić do smaku i ostudzić. Zimną zalewę wymieszać z pokrojonymi śledziami. Odstawić na 1 godzinę do lodówki, w celu schłodzenia i "przegryzienia się " smaków.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/04/sledz-po-kaszubsku.html