ßßß
Cookit - przepis na Śledź po kaszubsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Śledź po kaszubsku
Składniki
Filety śledziowe
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Ketchup
Papryka konserwowa
Miód
Papryka słodka
Pieprz
Olej
Wykonanie
Kolejny pomysł na takie
śledzie
..znalazłam tutaj .
6
filetów ze śledzia
2
cebule
słoiczek
koncentratu pomidorowego
200g
ketchup
pikantny (1 czubata łyżka - do smaku)mały słoik
papryki konserwowej
(ok 300g)1 łyżeczka
miodu
słodka papryka
Rafexszczypta
pieprzu
olej
do podsmażenia
Filety śledziowe
w razie potrzeby wymoczyć. Następnie pokroić w paski.
Cebulę
kroimy w paski i usmażyć na
oleju
na złoty kolor, dodać pokrojoną w kostkę
paprykę
.Dołożyć
koncentrat pomidorowy
,
ketchup
,
miód
i podsmażyć całość około 5 minut. Doprawić do smaku i ostudzić. Zimną zalewę wymieszać z pokrojonymi
śledziami
. Odstawić na 1 godzinę do lodówki, w celu schłodzenia i "przegryzienia się " smaków.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/04/sledz-po-kaszubsku.html
Przepisy powiązane
ŚLEDŹ PO KASZUBSKU
Śledź w oleju tradycyjny
Śledzie z pieczarkami
Śledzie po węgiersku
Śledzie w sosie pomidorowym z rodzynkami
Składniki powiązane (0)