Wykonanie
Prosto, szybko i smacznie..
biała kiełbasa2 -3
cebulesmalecprzyprawa do
stekówKiełbasę włożyć do rondla, zalać zimną
wodą. Dodać 2 łyżki
smalcu i parzyć na małym ogniu bez przykrycia.
Kiełbasę wyjąć, ponacinać i zrumienić na
smalcu na złocisty kolor.Dodać
cebulę, posypać
przyprawą i dusić na małym ogniu pod przykryciem ,aż
cebula nabierze złocistego koloru.
Skład
przyprawy do
steków :
pieprz czarny grys,
papryka czerwona grys,
sól morska,
marchew grys,
pasternak grys,
pietruszka nać,
cebula grys.Zastosowanie : do
steków, saszłyków,
żeberek, drobiu,
baraniny,
wieprzowiny, sałatek, zup, dań z ryb, jaj,
ziemniaków i puree.