Wykonanie
Foremki do tartaletek mam od dłuższego czasu..ale tylko raz piekłam w nich
biszkoptowe tartinki ..no i w końcu przybrałam się do zrobienia w nich ciasta kruchego.., które
potem można
potem nadziewać czym tylko się chce...u mnie były z
bitą śmietaną..ale o tym w następnym wpisie.
1
margaryna30 dkg
mąki5 dkg
cukru2 łyżki zimnej
wodyMąkę przesiać ,wymieszać z
cukrem, dodać zimną
wodę wodę i
margarynę .Szybko zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce .Następnie wykleić wysmarowane tłuszczem foremki do tartaletek. Na ciasto położyć folię aluminiową i wysypać na dno np.
fasolę[nie wykładałam ani folii, ani
fasolki..nakłułam ciasto widelcem].Piec w temp.190 stopni przez 15
potem zdjąć folię z
fasolkami i dopiec ciasto.