Pyszne ciasto np.na Dzień Babci i Dziadka też.....Lubicie ciasta z kokosem? jeśli tak ,to polecam..pycha...Pomysł z masą kokosową podpatrzyłam u Dorotki. Zdjęcia po rozkrojeniu niestety zabrakło..Biszkopt:4 jajka1 szkl.mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej3/4 szkl.cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa kokosowa:0,5 l mleka1/2 szkl.cukru20 dkg margaryny25 dkg wiórków kokosowych Kresto1 cukier waniliowyDodatkowośnieżka w proszku200 ml mlekaBiałka ubić na sztywno, pod sam koniec ubijania dodając cukier. Dodawać żółtka, jedno po drugim i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia . Delikatnie wymieszać i przelać do blaszki lub tortownicy .Piec w temperaturze 175 stopni przez około 30 minut. Ostudzony biszkopt przekroić na połowę.Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i przełożyć przekrojony biszkopt.Na wierzch wyłożyć mleko ubite ze śnieżką.Odstawić do lodówki do schłodzenia.