Wykonanie
Trochę popękały, ale smakowały..1/2 kostki rozpuszczonego
masła1 szkl.
mleka1
jajko2 szkl.
mąki pszennej3/4 szkl.
cukrucukier waniliowy2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniaczekoladaDo rozpuszczonego
masła dodać 1 szklankę
mleka i rozkłócone
jajko.Wszystkie suche składniki (
mąka, oba
cukry, proszek) wymieszać w dużej misce a następnie wlać "mokre" składniki oraz
czekoladę[ u mnie draże z
czekolady]. Wymieszać krótko łyżką, tylko do połączenia się składników; grudki są jak najbardziej wskazane. (Uwaga: nie używać miksera).Wkładać łyżką ciasto do formy mufinkowej do ok 3/4 wysokości. Piec 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, aż ładnie się mufinki zarumienią.Przepis dodaję do akcji
Czekoladowy Weekend .