ßßß
 
            
        
 Kiedy zobaczyłam, że mam w domu paprykę w czterech rożnych kolorach, zrobiłam z niej salatkę, którą często jadamy do grilla. Robię ją w sierpniu i wrześniu, kiedy są najlepsze pomidory i papryka oraz swieżo ukiszone ogórki. Jest pyszna i pełna witamin :SALATKA PAPRYKOWO-POMIDOROWApo pół czerwonej, zielonej, żółtej i pomarańczowej papryki2 cebule4-5 pomidorów3 ogórki kiszone3 łyżki soku z kiszonych ogórków3 łyżki oliwysól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, bazyliaPaprykę kroimy w paski, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę. Solimy, po kilku minutach dodajemy pokrojone w pomarańczkę pomidory i plasterki ogórków kiszonych.Posypujemy pieprzem ziołowym, bazylią i ziołami prowansalskimi, polewamy sokiem z kiszonych ogórków i oliwą. Mieszamy i zostawiamy kilka minut w chłodnym miejscu.Najlepsza jest do dań z grilla, ale pasuje też do wędlin albo jako dodatek do obiadu. Smacznego!
Kiedy zobaczyłam, że mam w domu paprykę w czterech rożnych kolorach, zrobiłam z niej salatkę, którą często jadamy do grilla. Robię ją w sierpniu i wrześniu, kiedy są najlepsze pomidory i papryka oraz swieżo ukiszone ogórki. Jest pyszna i pełna witamin :SALATKA PAPRYKOWO-POMIDOROWApo pół czerwonej, zielonej, żółtej i pomarańczowej papryki2 cebule4-5 pomidorów3 ogórki kiszone3 łyżki soku z kiszonych ogórków3 łyżki oliwysól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, bazyliaPaprykę kroimy w paski, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę. Solimy, po kilku minutach dodajemy pokrojone w pomarańczkę pomidory i plasterki ogórków kiszonych.Posypujemy pieprzem ziołowym, bazylią i ziołami prowansalskimi, polewamy sokiem z kiszonych ogórków i oliwą. Mieszamy i zostawiamy kilka minut w chłodnym miejscu.Najlepsza jest do dań z grilla, ale pasuje też do wędlin albo jako dodatek do obiadu. Smacznego!