ßßß
Nareszcie czuję, że jest lato . Dzis zaczęły się wakacje, byłam po południu nad jeziorem i pływałam pierwszy raz w tym roku, w ogrodzie dojrzewają owoce. Maliny w tym roku są wyjątkowo wcześnie, podobnie wiśnie i porzeczki. Z okazji zakończenia roku szkolnego zrobiłam krem z bitej śmietany i zmiksowanych malin i porzeczek.KREM MALINOWO-PORZECZKOWY400 ml kremówkipół szklanki malinpół szklanki czerwonych porzeczekkilka łyżek cukruUmyte maliny i porzeczki przesypujemy cukrem, rozgniatamy widelcem i zostawiamy na pół godziny, żeby puściły sok. Potem miksujemy.Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy ubijając zmiksowane owoce. Schładzamy w lodówce. Prawdziwy smak lata !Miłych wakacji i smacznego !
Zobacz wpisy← „Polskie smaki – album i bigos z młodej kapusty” „Pierwsza w tym roku sałatka z własnych owoców” →