ßßß Cookit - przepis na JAJKA MARYNOWANE W KWASIE BURAKOWYM

JAJKA MARYNOWANE W KWASIE BURAKOWYM

nazwa

Składniki

Wykonanie

Nie pamiętam już , na którym blogu widziałam takie jajka, jeśli inspiratorka się zgłosi, to będę wdzięczna. Kwas burakowy bardzo lubię i robię go od dawna. Nie tylko na barszczyk, ale też na wiosenne i nawet całoroczne lekarstwo,bo jest on bardzo bogaty w mikroelementy. Taki „naturalny biowital” – łyżka dziennie bardzo podnosi odporność.
4 jajka ugotowane na twardo
szklanka kwasu burakowego
Ugotowane jajka po obraniu zalewamy w słoiku kwasem burakowym. Najlepsze są po dwóch dobach, wtedy żóltka zachowują swój kolor.
Jajka marynowane w kwasie burakowym są lekko kwaskowe, ale smak jajek dominuje , kolor jest różowy z odcieniem fioletu. Były ciekawym urozmaiceniem na wielkanocnym stole. Polecam .
Smacznego !
Źródło:http://grazynagotuje.pl/jajka-marynowane-w-kwasie-burakowym