Wykonanie
« Powrót  
JałowcówkaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
spirytus 1 litrów
cukier 50 dekagramów
woda 2 szklanekWykonanie:Wypłukać i osuszyć
jagody jałowca, rozdrobnić, dać do słoja, zalać
spirytusem, dodać szklankę
wody, pomieszać i odstawić na tydzień.
potem zagotować szklankę
wody ze szklanka
cukru o odstawić do wychłodzenia.
jałowiec odcedzamy, łączymy z
syropem i odstawiamy na 10-12 miesięcy.Autor: Skarlet_bZobacz inne przepisy użykownika!
NalewkiKomentarze:Autor: lukiData: 2011-01-12Ile
owoców jałowca takie trudne podanie dokładnego przepisu i wszystkich składników!?Autor: annamartaData: 2009-12-28a ile
owoców jałowcaAutor: janData: 2009-06-14składniki,
spirytus,
cukier,
woda. OK a gdzie jałowiec? No więc ile tych jagód???Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: