Wykonanie
Często swoim podopiecznym polecam takie koktajle, aby zwiększyć spożycie warzyw i dostarczyć organizmowi niezbędnych witamin, minerałów i błonnika pokarmowego... więc muszę i ja częściej robić. Dzisiaj na 2 śniadanie jako dodatek przygotowałam
soki z
marchwi i
selera naciowego, które wykorzystałam do tego koktajlu.
PRZEPIS (na 1 porcję):Składniki:100 ml soku z
selera naciowego lub 1-2 łodygi150 ml soku z
marchwi lub 1
marchew1 mały
burak czerwony (ok 50 g)0,5
jabłka1 łyżeczka
oliwy lub dowolnego
oleju roślinnego (pamiętajcie, aby do koktajli warzywnych zawsze dodawać
olej roślinnych, który pomoże w rozpuszczeniu się i wchłonięciu witamin A, D, E, K czyli tych, które są rozpuszczalne tylko w tłuszczach)
1. Jak już wspomniałam z
selera naciowego i
marchwi przygotowałam
soki w sokowirówce.2. Wszystkie składniki wrzucamy do szejkera i miksujemy :)
...i GOTOWE :)