ßßß Cookit - przepis na Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem

Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem

nazwa

Składniki

Wykonanie

Pin It
Sok ze świeżo wyciśniętej marchewki i jabłka z dodatkiem soku z kiszonych buraków to ogromna bomba witaminowa, idealna na rozpoczęcie dnia lub jako napój na lunch czy drugie śniadanie. Sok z kiszonych buraków zawsze robię w większej ilości i część wykorzystuję do przygotowania czerwonego barszczu, a część piję z dodatkiem soku wyciśniętego z innych warzyw i owoców.
Proporcje na dwie szklanki
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
1 szklanka soku z kiszonych buraków
2 marchewki
1 jabłko
Wykonanie:
Jabłko bardzo dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Marchewki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i jabłko wkładamy do sokowirówki i wyciskamy z nich sok. Do wyciśniętego soku dolewamy sok z kiszonych buraków, mieszamy, przelewamy do szklanek i od razu podajemy.
Źródło:http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/01/sok-z-kiszonych-burakow-z-marchewka-i.html