Wykonanie
Tradycyjnie na śniadanie jem owsiankę, czasami jaglankę, ale dzisiaj naszła mnie ochota na
budyń. Już kiedyś robiłam
budyń jaglany tutaj, ale dzisiaj w wersji z karobem. Pychota :)
PRZEPIS (na 1 porcję):Składniki:0,5 filiżanka
kaszy jaglanej (4-5 łyżek) (można użyć
mąki jaglanej)1,5 filiżanki
mleka roślinnego1-2 łyżki karobu0,5
bananakilka
migdałów1 łyżka
rodzynek1 łyżeczka
miodu (u mnie spadziowy)
1.
Kaszę mielimy na
mąkę np. w młynku do
kawy2. Do
mleka wsypujemy karob i
kaszę. Włączamy palnik i mieszając czekamy, aż się wszystko zagotuje i zgęstnieje.
3. Wylewamy do miseczki, dodajemy
orzechy,
banana i
miód...i GOTOWE !!