Kolejna moja próba z ciastemczekoladowym :) ....i muszę przyznać, że po raz kolejny Natchniona.pl mnie zainspirowała :) przepis w pierwotnej wersji znajdziecie tutaj .PRZEPIS:Składniki:150 g kaszy jaglanej zmielonej na mąkę 1,5 łyżki kakao 150 g roztopionej czekolady 17 daktyli namoczonych 15 minut w ciepłej wodzie 80 g cukru + 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 4 łyżeczki mielonego siemienia lnianego + 125 ml wody 1 i 1/3 szklanki mleka sojowegoPolewa:50 g roztopionej czekolady5 łyżek mleka roślinnego1 łyżeczka miodu albo syropu z agawy1. Daktyle moczymy w wodzie, siemię zalewamy gorącą wodą.2. Czekoladę roztapiamy w mleku, dodajemy cukru i wanilii.3. Kaszę mielimy na mąkę, dodajemy kakao, proszek, sodę4 . Mielimy Daktyle odsączone z wody z siemieniem na gładką masę i dodajemy do mąki.5. Wszystkie składniki łączymy i wylewamy na blachę :)Pieczemy w 180st.C przez 30-40 minut....i GOTOWE !!!