Wykonanie
PRZEPIS (na około 6 porcji):Składniki:1/3 dyni1
cukinia1
papryka2 duże
marchewki0,5
kalarepy1 mała
cebulka4 - 5 połówek
piersi z kurczakaprzyprawy:
słodka papryka,
pieprz,
zioła prowansalskie,
sól1.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i macerujemy w dużej ilości
ziół (
słodkiej papryce,
pieprzu, ziołach prowansalskich) i odstawiamy do lodówki.
2. Kroimy w
cukinię.
3. Kroimy w półplasterki
marchew.
4 .
Paprykę kroimy w kostkę.
5. Pół
kalarepy obieramy i kroimy w kostkę.
6. 1/3 dyni obieramy ze skórki, wyciągamy nasiona i kroimy w kostkę.
7. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka (ja nie miałam większego i ledwo zmieściłam :) ). Podlewamy odrobiną
wody i dusimy.
8. Po około 10 minutach wrzucamy
mięso i dalej dusimy do momentu, aby warzywa lekko zmiękły. Doprawiamy do smaku.
.....GOTOWE!!!Można podawać z
ryżem,
kaszą,
soczewicą lub ziemniaczkami.