Wykonanie
Każdy z autopsji zna sytuację, kiedy pojawiają się niezapowiedziani goście. Pół biedy, jeżeli tylko na
kawę, gorzej, kiedy zasiedzą się dłużej
Sałatka w dwie minuty to propozycja na szybki
miks ze składników (puszek), które długo mogą poleżeć w naszym spiżarniach. Nic niezwykłego, ot odpowiednio dobrane składniki, które w połączeniu ze sobą tworzą dobry, sprawdzony smak. Do tego trochę
pieczywa, kilka plasterków
wędliny czy
żółtego sera… Do dzieła!Składniki :puszka
kukurydzy konserwowejpuszka
zielonego groszkupuszka
czerwonej fasoli konserwowejsłoiczek
selera ciętego w zalewie octowejparę
ogórków konserwowychłyżka
majonezułyżeczka
musztardyKukurydzę odcedzamy z zalewy, tak samo
groszek,
seler oraz
fasolę (dodatkowo ją płuczemy).
Ogórka kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do jednej miski, mieszamy – dokładamy
majonez i
musztardę – mieszamy – gotowe
reklama