Wykonanie
magdallenamoja szkoła cierpliwości…Coś o mnie.GaleriaMożecie mnie znaleźć na Facebook`u : https://www.facebook.com/magdallenagotujeRSS19 mar
Składniki na ok. 10 sztuk:1 i 1/4 szklanki
mleka (310 ml)1 i 1/4 łyżeczki
miodu3 szklanki
wiórków kokosowych (310ml)1/2 szklanki
cukru (125 g)1/2 szklanki
mąki pszennej (70 g)2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 duże
jajka, dobrze roztrzepaneWykonanie:Piekarnik nagrzać do 200°C. Wgłębienia w formie do muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami. Zagotować
mleko z
miodem, zestawić z ognia. Wymieszać
wiórka kokosowe,
cukier,
mąkę i
proszek do pieczenia. Powoli wlać
mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane
jajka i mieszać, aż składniki dobrze się połączą. Masą napełnić papilotki, dbając aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana. Piec na złoty kolor, przez około 25-30 minut.SMACZNEGO !!!
Dodaj komentarz