Wykonanie
Awaryjna, ponieważ bardzo szybko się ją przygotowuje! Zdjęcie dołączę innym razem, po prostu zapominam o zrobieniu zdjęcia przed zniknięciem sałatki z salaterki. Najdłużej schodzi z wystudzeniem
ryżu:)Składniki:2 puszki
tuńczyka w sosie własnym, może być też w
oleju2 woreczki
ryżu1 puszka
kukurydzy2-3
ogórki konserwowe, mogą być też kiszone2-3 łyżki
majonezusólpieprzWykonanie:
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu i dokładnie odcedzić i koniecznie wystudzić.
Tuńczyka i
kukurydzę odcedzić z zalewy.
Ogórki pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku
solą oraz z
pieprzem i wymieszać z
majonezem.
Sałatkę wstawić na godzinę do lodówki.SMACZNEGO !!!