ßßß Cookit - przepis na Popękane ciastka czekoladowe

Popękane ciastka czekoladowe

nazwa

Wykonanie

Składniki:
2 tabliczki czekolady mlecznej
110 g masła
2/3 szklanki cukru
3 duże jajka
cukier waniliowy
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 i 2/3 szklanki mąki
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić z masłem . Najlepiej jest to zrobić w kąpieli wodnej, tak by miska nie dotykała wody.
Jajka ubić z cukrem i aromatem waniliowym na puszystą masę. Wymieszać z masą czekoladową. Dodać proszek do pieczenia , sól i na końcu mąkę , dobrze wymieszać . Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny albo na całą noc. Ciasto nabierać łyżeczką i formułować w dłoniach małe kulki a następnie obtaczać je w cukrze pudrze. Piec ok. 15 min w temp. 170 stopni.
Źródło:http://martawkuchni.blog.pl/2013/02/20/popekane-ciastka-czekoladowe