ßßß
Cookit - przepis na Popękane ciastka czekoladowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Popękane ciastka czekoladowe
Składniki
Czekolada
Masło
Cukier
Jajko
Cukier waniliowy
Proszek do pieczenia
Sól
Mąka
Wykonanie
Składniki:2 tabliczki
czekolady mlecznej
110 g
masła
2/3 szklanki
cukru
3 duże
jajka
cukier waniliowy
1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia
szczypta
soli
1 i 2/3 szklanki
mąki
Wykonanie:
Czekoladę
rozpuścić z
masłem
. Najlepiej jest to zrobić w kąpieli
wodnej
, tak by miska nie dotykała
wody
.
Jajka
ubić z
cukrem
i
aromatem waniliowym
na puszystą masę. Wymieszać z masą
czekoladową
. Dodać
proszek do pieczenia
,
sól
i na końcu
mąkę
, dobrze wymieszać . Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny albo na całą noc. Ciasto nabierać łyżeczką i formułować w dłoniach małe kulki a następnie obtaczać je w cukrze pudrze. Piec ok. 15 min w temp. 170 stopni.
Źródło:
http://martawkuchni.blog.pl/2013/02/20/popekane-ciastka-czekoladowe
Przepisy powiązane
Boskie brownies!
Boskie brownies!
Boskie brownies!
Boskie brownies!
Boskie brownies!
Składniki powiązane (0)