ßßß Cookit - przepis na Surówka z kiszoną kapustą

Surówka z kiszoną kapustą

nazwa

Wykonanie

Opublikowano 14 kwietnia 2013, autor: M.
Wreszcie wiosna, ale w ‚okresie nowalijkowym’ nadal trudno o pełnowartościowe warzywa- przyrządzenie surówki do obiadu może stać się nieco problematyczne. Sposobem na to jest surówka zawierająca składniki kiszone- kapustę i ogórki. Smaczny, a jednocześnie bogaty w witaminę C dodatek do dań.
Czas przygotowania: 15 min
Składniki :
200 g kapusty kiszonej
2 średnie marchewki
1 mała cebula
4 jabłka
3 ogórki kiszone
2 łyzeczki natki pietruszki
3 łyżki oleju słonecznikowego
opcjonalnie- sól
Przygotowanie :
Kapustę kiszoną należy przepłukać w letniej wodzie, wycisnąć i bardzo drobno pokroić. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce, tak samo postąpić z jabłkami i ogórkami kiszonymi (obranymi ze skórki). Plastry cebuli drobno posiekać. Składniki surówki połączyć, dodać natkę pietruszki i olej, wszystko dokładnie wymieszać razem. Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Informacje o M.
Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)
Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →
Źródło:http://zielone-oko-w-rosole.blog.pl/2013/04/14/surowka-z-kiszona-kapusta-2